, okuyucularımızdan birçoğunun şimdiye kadar olduğunu zaten bildiğinden emin değiliz, ama yine de size söyleyeceğiz: HACKADAY topluluğu (yazarlar ve okuyucular) şu anda Çevrimdışı bir şifre kaleci geliştirme. İlk DOH serimizin ilk görevinde, projeyi tanıttık ve katkıda bulunanlar için çağrıldık. Yorum bölümünde, ikinci yazımımızda derinlemesine içimizdeki birçok özellik önerisinin yanı sıra çok ilginç geri bildirimler aldık. Son olarak, herkesin projenin adına oy vermesine izin veren bir anket düzenledik.
Sonuçlar geldi: Projenin adı Mooltipass olacak. Başlangıçta ‘multipass’ ama [külheetler] bize, Apple ve Canon’un bu ticari marka için başvurduğunu bildirdi. [Omegacs] daha sonra daha fazlasını sevdiğimiz bir alternatif olarak ‘Mooltipass’ önerdi. Birkaç gün önce zaten çok aktif olan bir Google grubu kurduk.
Topluluk odaklı bir projenin sıkça tahmin edildiği bir tarafı, altyapısı ve yönetimidir. (Nasıl) Ortak bir proje üzerinde çalışmak için dünyanın her yerinden onlarca motive edilmiş kişiyi yönetebilir misiniz? Topluluğu en güncel gelişmelerden nasıl haberdar edebilirsiniz?
HACKADAY topluluğu çevrimiçi araçlarla çok rahat olduğundan, seçtik:
Github Mooltipass kaynaklarını halka ve bellenim / yazılım geliştirme için de yaymak için
Hızlı değiştirme mekanik tasarım dosyalarını paylaşmak için Dropbox
TRELLO belirli konuları aşmak ve mevcut ilerlememizi ilişkilendirecek
Genel tartışma için Google Grupları
Github, orada en çok kullanılan çevrimiçi havuzlardan biri olduğu göz önüne alındığında belirgin bir seçimdi. Katkıda bulunmanın, dosya değişikliklerini takip etmelerine izin verir ve Mooltipass Project’in güncel sürümüne sahip olduklarından emin olur. Mekanik gelişim süreci göz önüne alındığında, firmware geliştirmekten oldukça farklıdır, dava tasarımından sorumlu katkıda bulunanlar. İşte kuruduğumuz Trello Kurulunun tanıtılması:
Trello [zach] tarafından önerildi (teşekkürler!). Ücretsiz, anlaşılması çok kolaydır ve proje yönetimi için uygundur (şu anda görebildiklerimizden). Kalkınma ile ilgili tartışmalarımıza özel bir posta listesinde yapılan rutin aldık, daha sonra TRELLO’ya belirli noktalara adım attık.
Ne yazık ki, firmware insanlar hala ilk prototiplerin kodlamaya başlamasına gelmesini bekler. Gelecek hafta Hackaday’da, şu anda Google Group’umuzda incelenen donanımın ilk versiyonunu detaylandırırız. Aldığımız geri bildirime bağlı olarak, V2 çok farklı olabilir. Projeye dahil olmak istiyorsanız hala çok geç değil (eğer bir ürün yazılımı geliştiricisi değilseniz!), Böylece Bize Mathieu [AT] HACKADAYDOTCOM şirketinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.